post

Yeşil Türbe

Adı Yeşil olmasına rağmen dünyadaki en güzel Turkuaz tonuna sahip olup İznik Çini sanatının en nadide eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yeşil'in türbesi içinde bulunan mahallenin Yeşil'li adı, eski Bursa'nın konumu itibari ile buradadır.


post

Irgandı Köprüsü

Bulgaristan'da Floransa, Venedik ve Lovech'te tek örneği olan dünyadaki tek çarşı köprülerinden biridir. Köprü, geleneksel el sanatları dükkanları ile çay ve kahve için de önemli.


post

İskender

Efsanevi NER DÖNER KEBAP'ın hikayesi, Bursa'nın Kayhan ilçesinde Mehmet “İSKENDER Efendi Kay'ın oğlunun dükkanında başlar. O sırada kuzu, odun ateşinde bir bütün olarak ve yere paralel olarak pişirilirdi. Böylelikle lezzetli kuzu parçaları herkese eşit dağıtılmaz. “İSKENDER Efendi üzerine, herkesin eşit oranda aynı tadı alabilmesi için çözüm aramaya başlıyor ve nihayet et pişiren bir aileden gelen İSKENDER Efendi gelen, uzmanlığını ve girişimci ruhunu bir araya getirerek yeni bir lezzet yaratıyor. harman ve pişirme yöntemi.


post

Koza Han

Koza Han, tarihi dokusuyla bir fincan çayı bile huzurlu bir hale dönüştürüyor. Bursa halkının pazara geldiği nadide yerlerden biridir.


post

Cumhuriyet Caddesi

Ulucamii, Kapalıçarşı, Altıparmak, Cumhuriyet Caddesi gibi Bursa'nın en merkezi yerlerinin ortasında, nostaljik tramvay eski tarihi kimliğini kazanmıştır. İskender'den sonra Bursa'nın en meşhur yemeklerinden biri olan Pideli Köfte'nin en güzel mekanlarına da ev sahipliği yapmaktadır.


post

Kapalı Çarşı

Bursa çarşısının en eski bölümünü oluşturan Uzun Çarşı, Emir Han'ın kuzeyinde yer alan dükkanlarla şekillenmeye başladı. 15. yüzyılın ilk yarısında bugünkü Kapalıçarşı'nın Uzun Çarşı olarak anıldığı eski belgelerden anlaşılmaktadır. Uzun Çarşı aksının kuzey ve güneyinde sırtları ile küçük işletmeler kuruldu.


post

Saltanat Kapısı

Bursa'nın tarihi semti Tophane'de bulunan ve Osmanlı'nın Bursa'ya girdiği yerde bulunan Saltanat Kapısı, Bursa'nın mistik atmosferinin en iyi hissedildiği yer olmalı. Her Cuma çalan mehter marşları ve ışık şovları ile 3 kıtanın efendisini hissetmek hiç de zor değil.


post

Zafer Plaza

Bursa'nın ünlü buluşma noktalarından biri "Zafer" olarak bilinir; Yeraltından birbirine bağlı 3 bina ile bir yer altı alışveriş merkezidir.


post

Tophane

Bursa'nın en güzel yerlerinden biri olan Tophane, girişteki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ile başlı başına bir saygı durağı gibidir. Bursa'nın dört bir yanından top atışlarının da işitildiği yer olan Tophane'nin sesini duymadan oruçlarını açmayan Bursalı sayısı hala az değil.


post

Ulu Cami

Evliya Çelebi'ye göre Bursa'nın Ayasofya'sı olarak adlandırılan Ulu Cami, az bilinmesine rağmen tüm İslam eserleri arasında en kutsal yerlerden biri olarak kabul edilmektedir. Çeşmesi, sırrı tüm uzay sisteminin oyulduğu minberi ve sanatının zirvelerindeki hat eserleri ile Bursa'nın dikkatini çekiyor. Ünlü Karagöz-Hacivat'ın çalıştığı cami olarak da bilinir.


post

Kent Meydanı Alışveriş Merkezi

Minibüs garajı kaldırılarak kurulan Bursa Kent Meydanı AVM, Bursan merkezde osmangazi metro istasyonuna 100 metre mesafede yer alıyor. Bursa kent meydanı anlayışıyla kurulan Kent Meydanı'nda çeşitli markaların mağazaları, marketleri, teknoloji marketleri, kafeleri ve sinemaları bulunuyor.


post

Kara Mustafa Kaplıca

Ulu Camii'nin bulunduğu Osmangazi semtinde bulunan Karamustafa hamamı oldukça yoğun bir alanda. Şehrin her yerinden toplu taşıma var. Hamam temiz ve seçkin. Ancak asıl dikkat, suyun iyileştirici özellikleridir.


post

Kültürpark

Dönemin Belediye Başkanı Reşat OYAL tarafından 1955 yılında açılan Kültürpark, 1963 yılında ilk kez düzenlenen “Bursa Festivali” ne ev sahipliği yaptı. 40 hektarlık alanı ile Bursa'nın en önemli parkı olan Kültürpark, konumu ve yeşil dokusuyla şehrin ve vatandaşlarının gözü.


post

Botanik Park

1998 Şehre bol oksijen, yeni dinlenme ve sağlıklı spor alanları kazandırmak amacıyla Bursa'da yeşil kuşak kapsamında 1998 yılında Soğanlı Botanik Parkı açılmış. Soğan Botanik Parkı; 400.000 m2'lik bir alanda 150 türden 8000 ağaç ve 76 türden 100.000 çalı bulunmaktadır.


post

İnkaya

Bursa'nın Oyukçın mahallesinin kuzeyinde adını veren çınar ağacı 18,2 metre gövde genişliği ile Türkiye'nin en büyük ağaçları oldu. Halkalı ve Ludaklı Çınar Ağacı, leyleklerin her yıl yuva yaptığı Kiremitçi Çınar Ağacı, Osmanlı çınar uçakları ve Bursa çınar ağaçlarıdır.


post

Atatürk Kent Ormanı

Kınalı Kar dizisiyle ünlü olan bu köy, Bursa'nın turizm açısından öne çıkan yerlerinden biridir. Cabbar, efendinin yükselip gözleme-ayran yaptığı diyarı ziyaret etmeyen bizlerden değiliz.


post

Cumalıkızık

Kınalı Kar dizisiyle ünlü olan bu köy, Bursa'nın turizm açısından öne çıkan yerlerinden biridir. Cabbar, efendinin yükselip gözleme-ayran yaptığı diyarı ziyaret etmeyen bizlerden değiliz.


post

Anatolium Alışveriş Merkezi

Anatolium Alışveriş Merkezi, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanında, yeni Yalova Yolu üzerinde yer almaktadır. Şehirlerarası gezginlerin ilk adresi olacak Bursalıların tüm günlerini değerlendirip keyifli vakit geçirebilecekleri Alışveriş ve Yaşam alanı olacak.


post

Korupark Alışveriş Merkezi

Bursa'nın en büyük alışveriş merkezi olan Korupark AVM, Bursalılar ve Bursalı ziyaretçilerine neredeyse hiç yer sınırı vermeden Eğlence ve Alışveriş imkanı sunuyor.


post

Saitabat Şelalesi

Bursa'ya 12 km uzaklıkta bulunan Saitabat, yemyeşil çim ve çınar ağaçlarıyla çevrilidir. Uludağ eteklerinde şelalelerin aktığı kanyon, ekstrem sporlarla uğraşanların buluşma noktası. Odun ateşinde, çinilerde tereyağla pişirilmiş alabalığı ile meşhur olan şelalenin çevresinde piknik alanları bulunuyor.


post

Uludağ

Dünya standartlarında bir kayak tesisine sahip olan ve ultra lüksüyle ünlü Uludağ, genellikle Bursalılar tarafından piknik ve maksimum dağ yolu aktiviteleri için kullanılıyor. Sosyal kanallarda görülen "@ Uludağ 'da 588 kişiyle" check-in, gerçek bir Bursa'nın yazın piknik, kışın kestane topladığı yer.


post

Gölyazı

Bursa sınırları içinde doğa ve tarihin bir arada yaşadığı eşsiz güzellik Uluabat Gölü kıyısındaki Gölyazı Köyü'dür. İlkbaharda yükselen sular nedeniyle yarı bele kadar suda kalan ağaçların, bu sularda sevgi dolu bir melodi gibi yüzen ördekleri vardır.


post

Uluabat Gölü

Apolyont olarak da bilinen Uluabat Gölü, AMSAR tarafından korunan bir göl olup, göç yolları üzerinde bir gölün sahip olduğu en çok su kuşuna sahip olmasıyla ünlüdür.


post

Mudanya/Trilye

Tirilye; Misyalılar, Traklar, Antik Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar tarafından kampüs olarak kullanılmış; Korunan tarihi eserleri, sokakları ve özellikle zeytinleri ile gezilecek yerlerden biridir.


post

Kuş Cenneti

Bursa-Çanakkale yolunun 45. km'sinde yer alan Kuş Cenneti, Bursa'nın bir diğer doğal ayrıcalığıdır. Özellikle tavus kuşları; Sülün, keklik, barınak gibi birçok kuş türünün bulunduğu Kuş Cenneti, mavi servi, limon servi, ladin ve sedir ağaçları ile görülmeye değer.


post

Sudüşen Şelalesi

Bursa sınırları içerisinde bu şelaleye en yakın yerleşim yeri Termal'e bağlı Üvezpınar köyüdür. Şelale bu köye yaklaşık 8 km uzaklıktadır. Şelale başlı başına doğal bir zenginliktir.


post

İznik Gölü

Bursa İznik Gölü tatil, dinlenme veya iş gezisi nedeniyle Bursa'ya gelirseniz mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Bursa İznik Gölü Türkiye'nin 5. büyük gölü olan Marmara Bölgesi'nin Bursa İznik Gölü'nün en büyük gölü olma özelliğini taşıyan muhteşem göl manzarası, piknik alanları, çay bahçeleri, restoranlarıyla giden misafirlerini kusursuz bir şekilde ağırlıyor. Bursa İznik Gölü 297 kilometrelik yüzölçümüne sahiptir ve adını kıyıdaki İznik ilçesinden alır.


post

Suutçu Şelalesi

Bursa iline bağlı Mustafakemalpaşa ilçesine 18 km uzaklıkta bulunan ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan şelale, Bursa'nın ilçelerinin doğal güzelliklerinden biridir.


post

Bursa Kent Müzesi

Bursa Kent Müzesi, 2004 yılından bu yana kentin eski adliye binasında hizmet veren, Bursa’nın 7000 yıllık bir zaman diliminde geçirdiği değişim ve dönüşümlerin sergilendiği müzedir.


post

Fidan Han

Fidan Han, Bursa'nın en önemli ve en eski hanlarından biri olarak bilinir. Sadrazam Mehmet Ağa'nın oğlu, İbrahim Paşa tarafından yaptırıldığı tahmin edilmekte. 15.yüzyılda yaptırılan hanın iki avlusu bulunuyor. Ahırların bulunduğu kısım günümüzde dükkanların olduğu yerdedir.


post

Emir Han

Ulu Cami'nin kuzeydoğu köşesindedir. Sultan Orhan tarafından külliyeye gelir getirmesi amacıyla inşa ettirilmiştir. Tarihi belgelerde Bezzaz-ı Atik, Bezzazistan, Eski Bezzazistan, Bey Hanı, Sultan Hanı, Karbansaray gibi isimlerle de geçmektedir. Bursa'da inşa edilen Osmanlı hanlarının ilkidir.


post

Fetih Müzesi

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan, 1 Kasım 2018'de ziyarete açılmış tam panoramik bir müzedir.[1] Temeli 15 Eylül 2015’te atılan müze, ana tema canlandırma salonu, sergi salonları, toplantı salonları, kafeterya ve idari bölümlerden oluşmaktadır. Ekolojik mimarlık anlayışına göre yapılan müze, enerji verimliliği ilkesine göre Yeşil Bina formunda inşa edilmiştir.


post

İpek Han

İpek Han, Bursa'da Hanlar Bölgesi'nde Yeşil Külliye'ye gelir getirmek amacıyla 15. yüzyılda Osmanlı sultanı I. Mehmed tarafından yaptırılmış iki katlı han. İpek tüccarları ve iplikçilerin kullanımı için tasarlanmış olan yapı, Bursa'nın en büyük hanlarından birisidir. Bursa Ulu Camii ile Pirinç Han arasında yer alır.


post

Emir Sultan Cami

Emir Sultan Camii, Bursa'da, Yıldırım Bayezid'ın kızı Hundi Fatma Hatun tarafından kocası Emir Sultan adına, muhtemelen Çelebi Sultan Mehmed'in hükümdarlığı sırasında inşa ettirilmiştir. Bursa'nın en önemli mimari yapılarından olan Emir Sultan Camii, Yıldırım ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.


post

Osman Gazi Türbesi

Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi 1258-1324 yılları arasında yaşamıştır. Osmangazi Bursa kuşatması sırasında, vasiyeti üzerine Bursa'nın fethinden sonra “Gümüşlü Kümbet“ olarak bilinen Sainte Elie adlı Bizans Manastırı'nın şapeli üzerine inşa edilen türbeye gömülmüştür.


post

Orhan Gazi Türbesi

Osmangazi’nin oğlu ve Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı olan Sultan Orhan 1281-1362 yılları arasında yaşamıştır. Yaşadığı dönemde Bursa ve çevresini Bizanslılar'dan almış devlet teşkilatlarını oluşturmuş ve il Osmanlı parasını bastırmıştır. Orhangazi Türbesi Hisar Semti'ndeki Tophane Parkı'nda Bursa'nın fethinden önce şehrin metropolit manastırı olarak kullanılan Sainte Elie Manastırı'nın bir bölümü üzerine inşa edilmiştir. Osmangazi Türbesi'nin tam karşısında bulunan türbe Sainte Elie Manastırı'nın zemin mozaikleri üzerine inşa edilmiştir. Kare planlı olarak yapılan türbenin her cephesinde üçer pencere bulunmaktadır. İç duvarları beyaz badanalı olup pencerelerin üzerinde alınlık şeklinde sade süslemeler bulunmaktadır.


post

Teleferik

Türkiye’nin ilk Teleferiği olan Bursa Teleferik; açıldığı günden (29 Ekim 1963) 2012 yılına kadar aynı teknoloji ile hizmet vermiştir. 7 Haziran 2014 tarihinde teknolojisi, altyapısı ve istasyonları tamamen yenilenerek bambaşka bir yolculuk sunmak üzere yola koyulmuştur.


post

Karagöz Hacivat Müzesi

14 Haziran 1997, Bursa yeni bir kültür merkezine kavuşmuştur.. Çekirge caddesi üzerinde yer alan ve yıllardır atıl duran eski trafo binası, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından yeniden yapılandırılarak Sanat Evi olarak hizmete sunulmuştur..


post

Bursa Tüyap Fuarları

Bursa Tüyap Fuari birden çok alanda çeşitli fuarlar yapmaktadır.